Sinun kotisi


MaanhonkaTuotetiedotHirsikoot

Puu on elävä luonnon materiaali, joka elää lämpötilan ja ilmankosteuden vaihtelun mukana. Maanhonka lamellihirsitekniikalla valmistettuna seinät ja nurkat pysyvät aina suorina ja tiiviinä. Tämän varmistaa myös Maanhonka-lamellihirren tarkkaan kehitetty hirsiprofiili.

Maanhonka Hirsitalojen mallistosta löytyy lamelli- hirsikokoja pystylamellina 88x180, 113x180, 134x180, 134x208, 180x208, 202x208, 240x208 ja 270x208 mm. Näiden lisäksi on saatavana myös monilamellihirret 202x260, 240x260 ja 270x260mm

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, mikä hirsikoko sopii parhaiten sinun hirsitaloosi. Kysy myös muita hirsikokoja.


HirsinurkatPerinteinen Hirsinurkka

Maanhongan perinteisessä hirsinurkassa hirsien päälle tuleva eristekaista jatkaa nurkkasalvoksen yli, Tämän lisäksi eristenauha kierretään nurkassa salvoksen ympäri jolloin nurkasta tulee tiivis ja lämmin.

Maanhonka vakionurkassa nurkkaylitys valitaan hirsikoon mukaan parhaaksi mahdolliseksi nurkan kestävyyttä ja ulkonäköä ajatellen.


Maanhonka City-Nurkka

Perinteisen hirsinurkan lisäksi Maanhonka on kehittänyt varsinkin kaupunkiolosuhteisiin ja kaavamääräyksiin soveltuvan City-nurkan missä ei ole lainkaan nurkkaylitystä.

Laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi Maanhongan City-nurkka työstetään täysin valmiiksi tehtaalla.

Maanhonka City-nurkka sisältää jopa kolminkertaisen tiivistyksen. Normaalin hirsien väliin tulevan tiivistyksen lisäksi City-nurkkaan asennetaan kaksinkertainen paisuvatiiviste joten Maanhonka City-nurkka on erittäin tiivis ja lämmin ratkaisu. Lopputuloksen kruunaa Maanhongan toimituksiin vakiona sisältyvät, hirsitalon tyyliin sopivat massiiviset nurkkalaudat, jotka on valmistettu 25 mm:n liimalaudasta.Laatu ja viimeistely

Maanhonka tunnetaan asiakkaiden keskuudessa korkeasta laadusta ja pitkälle viedystä viimeistelystä.

Hyvin usein salvostyöstö tehdään hirteen koko hirren korkeuden osalle, jolloin lopputulos kaikissa tilanteissa ei ole kaunis.

Maanhonka käyttää tällaisissa tilanteissa vakiona puolisalvosta, jonka avulla lopputulos on viimeistelty ilman turhia työstöjä. Maanhonka vakionurkassa nurkkaylitys valitaan hirsikoon mukaan parhaaksi mahdolliseksi nurkan kestävyyttä ja ulkonäköä ajatellen.


Erikoisliitokset

Maanhonka käyttää erikoistyöstöjä tilanteissa joissa esimerkiksi yksittäinen hirsi liitetään talon hirsikehikkoon. Niin näitä kuin Maanhongan joustavan konekannan mahdollistamia lukuisia erikoistyöstöjä käyttämällä hirsitalon lopputulos on viimeistellyn ja huolitellun näköinen.


Palkkien ja Pilarien työstöt

Maanhonka toimittaa myös hirsitaloon tarvittavat liimapuupalkit ja -pilarit aina määrämittaan katkaistuina ja työstettyinä, jolloin esimerkiksi palkkikengät jäävät piiloon palkin sisään.Maanhonka Hirsitalojen Pystytyspalvelut

Maanhongan pystytyspalvelu sisältää useita vaihtoehtoja asiakkaan toiveiden mukaan. Halutessasi voit osallistua pystytystyöhön itse ja saada Maanhongalta ammattilaisen avuksesi.

Voit myös antaa Maanhongan ammattilaisten pystyttää hirsirungon siihen liittyvine kantavine rakenteineen tai valita ”Säältä suojaan” –pystytyksen. Kaikki pystytykset tehdään Maanhongan ETA-sertifikaatin mukaisesti ja Maanhongan niiden pohjalta laatiman yksityiskohtaisen pystytysohjeen ja hirsinumeroinnin avulla.


Huolellinen Maanhonka-kuljetus

Laadukkaan hirsitalovalmistuksen valmistukseen liittyy myös laadukas ja huolellinen kuljetus ja purku rakennuspaikalle. Maanhonka käyttää ammattitaitoista ja koulutettua sopimuskuljettajaa, jolla on vaatimustenmukainen kuljetuskalusto.

Näin Maanhongan talopaketit kuljetuksen lisäksi kuorma myös puretaan rakennuspaikalla tarkkaan laadittujen suunnitelmien mukaisesti.

Tämä nyös takaa asiakkaillemme virheettömät toimitukset sekä helpottaa myös talon pystyttämistä.